Thursday, November 17, 2022

A színek hatalma: de milyen lámpa illik hozzá?

A színek hatalma: de milyen lámpa illik hozzá?

Színek és lámpa. Lámpa és színek. A kettő szorosan kiegészíti egymás funkcióit. Egy jó megvilágítás kiemeli a színt, a lámpa dizájnbéli megjelenéséről nem is beszélve.

Fontos tehát, hogy adott térhez milyen stílusú lámpa illeszkedik. A modern minimál tér kedveli a letisztult formavilágú, fehér, fekete, vajszínű modern kialakítású, akár extra vagány lámpákat. A rusztikus tér inkább a meleg színekben pompázó, díszített, nagy múlttal rendelkező, luxus világító berendezéseket részesíti előnyben.

De mindez milyen módon hat az egészségünkre, hangulatunkra? Hogyan befolyásolja mindennapjainkat?

A kérdés megválaszolására a SZÍNEK HATALMát hívjuk segítségül. Elsőként abból a tényből kell kiindulni, hogy mivel a színek a fény különféle megjelenési formái, ezért rendelkeznek hullámhossz értékkel, frekvencia számmal és elektromágneses rezgéssel. Közvetlenül hatást gyakorolnak belső működésünkre, bioritmusunkra, hangulatunkra, pszichénkre.

A következő sorokban minden egyes színnel külön-külön foglalkozunk. Megismerjük, hogy melyik szín „mire jó”, milyen hatásokat vált ki az emberből.

A természet színei

Mindenki látja, tapasztalja a tenger és az ég kékjét. Az erdők és a mezők zöldjét. A felkelő és lenyugvó nap vörös/narancs megnyugtató árnyalatát.  Ezek a színek lenyugtatják elménket, lecsendesítenek bennünket a rohanó világ és a zűrös mindennapok közepette.

Amikor édesanyám daganatos beteg lett, átfestette a nappalit, ahol korábban annyit dolgozott (magyar tanárnő volt). Nem értettem, hogy vajon miért éppen a narancsot választotta. Soha nem volt oda ettől a színtől. Nem igazán szerette. Aztán egy nap odaléptem hozzá és megkérdeztem, mire ő így válaszolt: mert ez a szín mindig eszembe juttatta a pörgős, frissen főzött kávé illatú reggeleket, és a békés késődélutánokat.

Magyarán: a szín megidéző, előidéző képességgel is rendelkezik. A fény csodálatos játéka az, amelyet egy szép, kellemes megvilágítású lámpával még inkább kiemelhetünk, érzékeltethetünk.

Ebben a kellemes narancsos árnyalatban felfedezhetők VÖRÖS fénynyalábok is, melyek erős stimuláló hatásukról ismertek. A vörös maga a megtestesült dinamizmus, az élni akarás hatalmát szimbolizálja. Serkenti a véráramlást, beindítja az agyi tevékenységeket, csökkenti a fáradtság érzetet, és hat az ízületi gyulladásokra. A vörös láttán az ember legszívesebben táncra perdülne örömében

Ám a vörös mellett van itt még KÉK, ami a tisztítás, a hűvösség, a bizalom és a harmónia színe. Egy kék hálószobában az ember jobban vágyik a pihenésre, a feltöltődésre, a relaxációra. Jótékonyan hat a magas vérnyomásra, a gyulladásokra és fertőzésekre, valamint hatásos lehet égések, csípések gyógyítására és a láz leküzdésére is.

A ZÖLD a hit, remény és bizalom megtestesítője. Az újrakezdés lehetőségét hirdeti az önbizalommal és a határozott fellépéssel párosulva. Gyógyító hatást gyakorol a szívbetegekre, a megfázásban és a náthában szenvedőkre, szembetegségekkel küzdőkre, miközben az idegrendszer összetett működését is harmonizálja.

A SÁRGA az örök optimizmus, a jókedv valódi zászlóvivője. Egy sárga színű nappali jó kedvre derít, nevetésre buzdít, még a legzárkózottabbak is könnyebben és gyorsabban feloldódnak egy sárga színű közegben. Ráadásul talán nem is gondolnád, de jótékonyan hat a bőrre, az idegrendszerre, a májra, elősegíti az emésztést, erősíti a gyomrot.

A fekete, szürke színek inkább a magány, az elzárkózottság színei, egyfajta lemondásról árulkodnak. Stúdiónkban ugyan nem zavaró a fekete, de egy otthonban el lehet gondolkodni, hogy szeretnéd-e a magány színét képviseltetni vagy sem.

Bárhogyan is döntesz, ha éppen lakásfelújítás előtt állsz és keresed a színeket, a lámpákat a térbe, ne feledkezz meg a stílus és a színek összhangjáról, játékáról, és ne felejtsd el, hogy a színek óriási, elementáris erővel bírnak. Gyógyító hatásukról Te magad is meggyőződhetsz, a saját bőrödön érezheted!



Asztali lámpák Asztali lámpák Asztali lámpák Sínrendszer lámpák Sínrendszer lámpák Sínrendszer lámpák Spot mennyezeti lámpák Spot mennyezeti lámpák Spot mennyezeti lámpák

Unipro

Unipro

Unipro UP-1459391 takaró elem UP-1459391 Unipro UP-1459391 takaró elem UP-1459391 Unipro UP-1459391 takaró elem UP-1459391 Unipro UP-1459391 takaró elem UP-1459391 Unipro UP-1459381 végzáró elem UP-1459381 Unipro UP-1459381 végzáró elem UP-1459381 Unipro UP-1459381 végzáró elem UP-1459381 Unipro UP-1459381 végzáró elem UP-1459381

KW7e5bb0fc006e902433bef905956b15b1

No comments:

Post a Comment

Családi dráma: Mikor érdemes családjogi ügyvédhez fordulni?

 A család az életünk egyik legfontosabb része. Ugyanakkor a családi élet nem mindig felhőtlen. Néha felmerülnek olyan helyzetek, amikor érde...